L’espai de la direcció pública, un lloc de trobada per parlar-ne i avançar

edp_bloc1

La institucionalització de la direcció pública a les administracions de Catalunya és un dels reptes que tenim pendents. El protagonisme de la gestió que avui requereixen els serveis públics no es pot satisfer sense comptar amb persones que n’assumeixin la responsabilitat, a través d’unes regles de joc clares que fomentin l’assoliment de l’eficàcia i l’eficiència. Malgrat les fortes transformacions dels serveis públics i la creixent exigència de qualitat i productivitat en el seu funcionament, la determinació d’un marc de referència per a la direcció pública, com a àmbit específic, ha romàs ajornada, donant lloc a un gran nombre de situacions particulars, amb diversos règims jurídics, que han anat en perjudici d’una desitjada clarificació de les expectatives i les exigències sobre el treball directiu.

En qualsevol cas, cal fer un esforç per definir els contorns i fixar els continguts de la direcció pública, i l’EAPC vol contribuir-hi fomentant una reflexió a la qual us convidem a participar a través de l’espai que, amb aquesta finalitat, hem incorporat al nostre web.

Què és la direcció pública? S’ha d’entendre com una professió? És com l’advocacia o la medicina? Les persones que l’exerceixen són professionals del tema? On cal situar-la dins les organitzacions? Volem que les persones que us sentiu interpel•lades per aquestes i moltes altres qüestions que giren a l’entorn la direcció pública ens digueu la vostra i ens ajudeu a avançar en aquest camp.

El proper 22 de novembre fem la presentació de l’espai, en el curs de la qual Josep Maria Vallès pronunciarà una conferència que porta per títol «De la política a les polítiques: un apunt personal».

Us hi esperem.

2 respostes a “L’espai de la direcció pública, un lloc de trobada per parlar-ne i avançar

  1. La persona que arriba a un càrrec directiu sovint se sent sola. Ha de prendre decisions i no sempre es tenen els coneixements, les habilitats i el suport per prendre-les. Per això és important disposar d’un espai on es puguin compartir aquests dubtes i es pugui accedir a textos i altres mitjans que ajudin a incrementar la seguretat dels càrrecs.

  2. Disposar d’un espai on es puguin satisfer necessitats d’actualització de la
    informació, juntament amb la possibilitat de poder interactuar entre les
    persones amb responsabilitat directiva o predirectiva, és un bon complement
    als programes de formació i es constitueix en un servei molt útil.

Deixa un comentari