Preparats per a pujar l’esglaó! Conclusions de la III Jornada d’avaluació de la formació

Dijous 24 de novembre va tenir lloc a l’Escola la III Jornada sobre avaluació de la formació a les administracions públiques de Catalunya. La metàfora que vam emprar per inspirar les unitats de formació a avançar en la millora de la qualitat de l’avaluació va ser: pujar l’esglaó. I els 21 comentaris que va tenir el post amb què iniciàvem la reflexió prèvia a la jornada van demostrar que, tot i les dificultats, tothom hi estava ben disposat!

Després del resum que vam presentar sobre el post i els comentaris i l’exposició sobre l’evolució del Pla únic d’avaluació de la Generalitat, la ponència de José Antonio Latorre, cap de formació i qualitat de la Diputació d’Alacant, ens va encomanar optimisme en trobar molts punts de contacte en la seva visió de la importància de disposar d’un bon sistema d’avaluació de la formació.

Aquest optimisme es va fer palès a la segona part de la jornada, on es van presentar quatre casos en què s’havia aplicat l’avaluació de la transferència amb resultats diversos i es va demanar a les persones assistents que en fessin les valoracions que consideressin oportunes. Una de les conclusions més importants a què es va arribar va ser que cal, més en un context econòmic com l’actual, demostrar la veritable eficàcia de la formació com a motor de millora dins les organitzacions. També que és imprescindible implicar tota l’organització, en més o menys mesura, en l’assoliment dels objectius que l’avaluació planteja, però que la feina de seguiment i tutela de les unitats de formació i, molt especialment, del personal docent, és imprescindible per a l’èxit.

Els resultats de l’avaluació de la satisfacció de les persones assistents a la jornada posen de manifest l’interès de la ponència principal i de la metodologia de treball de casos en grups, tot i que potser amb menys casos es podria haver aprofundit més. Aviat trobareu els materials de la jornada en el web de l’Escola.

Ara es tracta de llençar-nos escales amunt, amb prudència i serenitat, però també amb fermesa, preveient l’avaluació des del disseny de les activitats i colze a colze amb els docents. Recordeu que teniu en l’Escola una aliada tècnica que us ajudarà sempre que ho necessiteu.

En les properes jornades volem recollir els fruits de les vostres experiències en aquest àmbit. Som-hi, doncs?

Deixa un comentari