Com són les persones intraprenedores a les administracions públiques?

intraprenedors1

Aquesta és la pregunta que fa uns dies ens plantejàvem en el perfil de Twitter de l’Escola.  L’objectiu era ampliar el terme que ens ofereix el Termcat i, sobretot, adaptar-lo a la realitat de les administracions públiques.

Un total de 47 persones van participar a la creació col·laborativa del terme i  van aportar 79 termes nous que poden completar la definició del mot.

En primer lloc hem fet el recull de totes les ampliacions del concepte, per tal que potser algun dia, el Termcat ampliï el terme i incorpori les propostes que es proposen.

Cal donar resposta a la pregunta: “Com són les persones intraprenedores a les administracions públiques?

Afavoreixen el canvi, són apassionades, arriscades, assertives, astutes, coherents, boundary-spanners, compromeses, comunicadores, coneixedores del seu àmbit professional, cooperadores, creadores i creatives…i coneixen el significat del terme serendipitat. 

També són emprenedores i entusiastes, per això són un xic esbojarrades, però des de l’expertesa. Són flexibles i imaginatives, gamechangers, no tenen aturador…són imparables, implicades i, cada cop més, imprescindibles per a les administracions públiques, són impulsores i necessàriament incansables…i un xic ingènues. 

D’una manera inevitable són inquietes, innovadores…tot i que pot semblar poc modest, són persones intel·ligents que s’han convertit en líders de les organitzacions públiques i per això tenen actituds coalicionals, transversals, catalitzadores i són aglutinadores.

Se senten lliures per fer i desfer i, com és evident, estan motivades!  Són persones obertes, optimistes i organitzades…persistents! Però també els cal tocar de peus a terra i per això són pràctiques, conscients, responsables i realistes.

Són proactives i professionals…i també són rebels, desobedients, lliures, renovadores, revolucionaries, contrarevolucionàries, inconformistes i agitadores!

Són sensibles, transformadores i vocacionals.  Treballen   amb tenacitat i valentia.  Poden ser joves, però també sèniors. En qualsevol cas sempre seran aprenents i vitals. 

En definitiva, són persones visionàries i somniadores, persones amb vocació de servei públic.

El que va començar com un joc 2.0 va esdevenir un repte entre les persones que hi van voler participar i per tant, en segon lloc, agraïm les aportacions voluntàries de: @abrunso, @AnagisbertMdH, @AndreuVM, @AndreuVM, @corhdiba, @cumclavis, @dangimroig, @DiegoBaSa , @DipAlCFormacion, @ebdifusio, @EstherQuerol1, @eva_gea , @evaperezp, @FPAS_URV, @gasconcristina, @helenarom66, @ibesora , @ignasiclos, @ja_martinezt , @jesuspalomar, @joan_olivares, @jordicastanyer1, @jordigraells, @josanlatorre, @laurarosillo, @LF_Lucia, @maabrilh, @marc_torres_ , @martaclar, @martamorera, @mferres, @mireiaplana, @Nau_mai, @netaholica , @pep_jane, @PilarLoM, @quimbrugue, @rlpastrana, @rosannariu, @sal_lari, @sandralomas, @scTeresa, @sylvialonsoeapc, @tonferret,@vallesana, @XarxaIP  i @xaviermarcet

I vosaltres…sou intraprenedors i intraprenedores de les administracions públiques? 

 

6 respostes a “Com són les persones intraprenedores a les administracions públiques?

 1. Dani, tinc la teva màxima ben gravada al meu cap…hem d’aconseguir treballar eficientment feliços!!! Certament…solament així serem capaços de no defugir nous reptes, de reforçar la noció d’equips de treball que s’ajuden i comparteixen aspectes sovint foscos de la feina i s’esforcen a trobar conexions per trobar noves solucions, encara que això suposi picar pedra una temporada. Les persones connecten si estan endollades i actives…per això les Cop han sigut l’endoll a on xuclar i ser xuclats!!! Enhorabona Dani, endavant sense pressa però sense pausa, com diria Machado: caminante no hay camino, se hace camino al andar…ara ja no ens podem aturar!

 2. Per començar, moltes felicitats per dur a terme un dispositiu amb potencialitat de canvi com és aquest blog. I perquè no dir-ho, també de reconeixement públic a totes aquestes persones intraprenedores que, dia a dia, moltes vegades des de l’anonimat d’un lloc de base, contribueixen a posar en valor els serveis públics als ciutadans. Heu creat un nom, “intraprenedor”, per tant, ja existeix la figura una mica més conscientment.
  Per part meva, m’agradaria participar d’aquest debat introduint tres qüestions en relació al perfil de l’intraprenedor a les administracions públiques:
  – Com s’activa i es manté la resiliència d’aquestes persones, que moltes vegades lluiten a contracorrent?
  – Com és el seu sistema de valors, les seves creences i la seva motivació com per suportar pressions?
  – Com influeixen als altres amb la seva vàlua i com gestionen les resistències que es troben pel camí?
  Salutacions

  • Bon dia Cristina, la veritat és que tot va començar com un “joc 2.0” i resulta que un munt de gent “anònima” ha sortit de l’anonimat per definir el nostre mot-proposta, i era lògic reconèixer, encara que sigui fent una petita llista….i segur que en falten alguns d’altres que aquesta vegada no han participat!
   Molt bones les teves reflexions en forma de pregunta, això dóna per una entrada sencera!!!, potser una com la que en Dani Giménez ens ha escrit aquesta setmana??
   Gràcies per seguir-nos!

Deixa un comentari