Subministrament de dades geogràfiques d’explotacions agràries a Catalunya, premi EPSA 2019 – Valentí Marco i Sanz

Diploma de l'EPSA 2019 Best PracticeEl Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha rebut el certificat de bones pràctiques del Premi Europeu del Sector Públic (EPSA, per la sigla en anglès) per la difusió gratuïta de dades lligades a les explotacions agràries. A la convocatòria EPSA 2019 s’hi han presentat 160 projectes de 28 països.

El projecte presentat exposa les diferents eines i bases de dades que des de 2005 es posa a disposició dels agricultors i ramaders de Catalunya per millorar la interoperabilitat amb el Departament i per gestionar les explotacions agràries.

Al voltant de la gestió dels ajuts de la Política agrària comuna (PAC) es genera una nombrosa informació. Difondre-la, mitjançant aquestes eines, permet millorar la declaració dels ajuts, simplificar-ne la gestió i contribuir a crear riquesa en el sector agrari.

Aquestes dades són essencials per a la transparència de les administracions públiques, l’eficiència i la igualtat d’oportunitats. Aquests serveis i l’ús que en poden fer les empreses, les entitats, les associacions i la ciutadania en general, permeten elaborar nous productes i serveis que aporten valor, innovació, coneixement i oportunitats de negoci.

L’obertura de les dades és un instrument de validació contínua del sistema i un control de qualitat permanent. A la vegada, dona credibilitat a la nostra organització facilitant la col·laboració amb altres administracions, organitzacions i ciutadans per proveir una informació millor i més actualitzada. Així mateix, l’obertura de les dades permet reutilitzar les dades per millorar la gestió dels seus àmbits competencials i dona compliment a la normativa de transparència i govern obert.

Més informació: nota premsa del DARP

Valentí Marco i Sanz
Sub-director general de Gestió i Control d’Ajuts Directes
Direcció General de Desenvolupament Rural
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

 

(Aquesta actuació va ser guardonada amb el primer premi a la 4a edició dels Premis Alfons Ortuño en la categoria de “Serveis finalistes” el 2018.)

Deixa un comentari