En època de crisi cal compartir

dsc_88893Aquesta és una de les frases que es van sentir a les dues jornades que va organitzar l’EAPC els dies 14 i 15 d’octubre. La primera, dedicada a la diagnosi de necessitats, en la qual l’Escola va presentar el seu document Diagnosi de necessitats formatives, i la segona, destinada a l’avaluació de la formació per segon any, en què l’Escola va presentar la seva Guia de l’avaluació de la formació, ambdós documents elaborats amb un propòsit clar de compartir el coneixement tècnic i l’experiència acumulada al llarg dels anys, des d’un punt de vista eminentment pràctic.

Totes dues jornades van ser pensades justament per compartir coneixement. L’Escola ha plasmat la seva experiència en les dues guies i ha recollit la del FORMEZ i la de la formació directiva per competències, presentada des de dos punts de vista: el referent de la DNF per als comandaments, el Diccionari de competències de la Generalitat, i l’experiència de l’Instituto Andaluz de Administración Pública, que ha experimentat amb la detecció de necessitats formatives per competències directives.

A la II Jornada d’avaluació es va generar un ampli diàleg amb James Kirkpatrick, continuador de l’escola d’avaluació més important del món. Aquest diàleg entre experts en formació va fer aflorar diferents experiències d’èxit d’avaluació de la transferència, així com dubtes comuns a totes les persones assistents que el professor convidat va resoldre amb la seva experiència.

Certament, és en moments de crisi quan cal compartir més les solucions, quan cal acumular esforços per resoldre situacions de manera comuna, trobant solucions per a tots, i que aquells que hagin fet una part del camí expliquin com és als que no l’han començat a recórrer per tal que no cometin els mateixos errors.

Tenim la informació de totes dues jornades a la vostra disposició en aquest web, a l’apartat «Jornades sobre la planificació i gestió de la formació a les administracions públiques».

Vols compartir alguna experiència de detecció de necessitats o d’avaluació de la formació amb les persones que han assistit a les jornades? O, senzillament, donar-nos la teva opinió?

Una resposta a “En època de crisi cal compartir

Deixa un comentari