Per què un Màster en Direcció Pública? – Imma Alsina Rius

Quan a la tardor del 2016 em va arribar el butlletí informatiu del Màster en Direcció Pública (MDP), organitzat per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), immediatament em va interessar. Vaig pensar que m’agradaria aprofundir en els coneixements de polítiques públiques i dret administratiu, així com millorar en la gestió i direcció d’equips. Vaig pensar que compartia i em sentia identificada amb els objectius del Màster en Direcció Pública i que seria un gran èxit personal i professional poder assolir-los en l’exercici de les meves funcions com a directiu públic.

El nou plantejament del Màster en Direcció Pública, seguint les actuals tendències d’una formació eminentment pràctica i d’un ús intensiu de les noves tecnologies era molt atractiva. Les sessions formatives es plantejaven en un format majoritàriament pràctic, amb grups de treball, tallers, taules rodones o diàlegs, per tal de promoure el debat i l’oportunitat de compartir experiències amb personal directiu de diferents àmbits. Durant el MDP vaig tenir la sort de gaudir tant de enriquidores classes magistrals com també de compartir experiències i coneixements amb grans professionals i grans companys, servidores i servidors públics d’àmbits molts diferents, que van enriquir la meva visió de l’Administració pública, i que representen un valor afegit, i de grat record, d’aquest Màster.

Compatibilitzar la realització del MDP amb l’exercici de les meves responsabilitats en el meu dia a dia professional no ha estat fàcil. El dia té vint-i-quatre hores i, per als que som exigents amb nosaltres mateixos, la realització del màster ha comportat sacrificis personals, també ho he de dir. Però transcorreguts dos anys, valoro molt positivament l’esforç i la dedicació que va implicar fer-lo. I també valoro que les hores dedicades tant a l’assistència a sessions formatives, com a la realització dels treballs i del treball de final de Màster (TFM), em vam permetre trobar nous espais per a la lectura, la reflexió i l’aportació d’idees en aspectes de direcció i gestió, espais que sovint no podem encabir en el nostre dia a dia.

D’altra banda, és gratament afalagador el reconeixement rebut per la publicació del TFM titulat Aspectes no retributius en la motivació i la satisfacció laboral. Anàlisi d’un cas concret: el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el número 28 de la col·lecció Obres Digitals de l’EAPC, així com el bon retorn rebut i les reflexions compartides de molts companys i companyes sobre l’interès de la publicació en els seus àmbits. És quan reculls aquests fruits quan t’adones que ha valgut la pena.

La formació és una eina indispensable per tenir bons professionals i és una peça clau, especialment en els equips directius, per tal d’afrontar amb garanties d’èxit les decisions que hem de prendre cada dia i els nous reptes que se’ns plantegen contínuament en el marc d’aquesta Administració pública i d’aquesta societat tan canviant.

 

Imma Alsina Rius
Sub-directora general de Recursos Humans, Organització i Relacions Laborals
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Deixa un comentari