L’accés obert, el futur del coneixement

La setmana del 20 al 26 d’octubre se celebra la International Open Access Week, un esdeveniment global que té lloc per vuitè any consecutiu. És una oportunitat per a la comunitat acadèmica i de recerca per seguir aprenent sobre els beneficis potencials d’accés obert i per ajudar a inspirar una participació més àmplia per tal que l’accés obert sigui una nova norma en l’estudi i la investigació. Aquest breu vídeo explica de manera senzilla què es pretén amb aquesta setmana.

Tal com s’explica a la web de la Setmana, l’accés obert a la informació – l’accés lliure, immediat i en línia, i el dret a utilitzar-la i reutilitzar-la – té el poder de transformar la forma de fer recerca i la investigació científica. Té implicacions directes i generalitzades per al món acadèmic, la medicina, la ciència, la indústria i per a la societat en el seu conjunt.  L’obertura de dades maximitza les inversions en recerca perquè augmenta l’exposició i l’ús de la investigació publicada. Les agències de finançament de la investigació, institucions acadèmiques, investigadors i científics, mestres, estudiants i membres del públic en general estan donant suport a un moviment cap a l’accés obert en nombre creixent cada any. Aquesta Setmana és una oportunitat important per sensibilitzar sobre la necessitat de prendre mesures per mantenir aquest impuls.

Durant aquests dies diverses universitats i centres d’estudi de tot el món organitzen conferències, simposis i altres esdeveniments per parlar sobre les dades obertes des de diferents aspectes.

L’Escola d’Administració Pública posa a la disposició de tothom una gran quantitat de materials de cursos, publicacions i continguts de jornades i altres actes organitzats a la nostra sala d’actes, que podeu consultar a la nostra pàgina web, i ja estem treballant en noves maneres de difondre el coneixement que generem.

La vostra organització, com difon el seu coneixement? Com podem aconseguir que es doni a conèixer el talent i l’experiència dels professionals de l’Administració? Esperem els vostres comentaris!

Deixa un comentari