Espai de la direcció pública: balanç dels 5 anys i nous reptes

Fa tot just cinc anys va néixer l’Espai de la direcció pública (EDP), una eina que va sorgir amb vocació de generar un punt de trobada per al personal directiu  de les administracions públiques catalanes. L’EDP volia ser un espai de construcció col·laborativa on tothom hi tingués un paper, el que lliurament volgués: el de lector de continguts especialment triats per a la funció directiva pública, el de comentarista o el de participació en la publicació de continguts. L’EDP volia ser un espai de formació informal per a la direcció pública catalana, però obert a tothom.  Fa cinc anys, doncs, l’EAPC va apostar per una eina tecnològica corporativa (e-Catalunya), per gestionar el coneixement de manera col·laborativa i per exercir de curador de continguts i proveir així de materials d’arreu del món i en diversos idiomes, amb la finalitat de mantenir al dia i  millorar els coneixements de la direcció pública catalana.

Cinc anys després podem fer un seguit de valoracions, l’esperit crític ens ha de fer millorar i evolucionar.  En primer lloc, cal destacar algunes dades. En aquests cinc anys s’han registrat més de 1.200 persones que són o han estat directius de les administracions públiques; d’aquestes, algunes són d’arreu de l’Estat, de manera que l’EDP és interessant aquí i fora.  S’han publicat més de 1.400 continguts que han obtingut més de 850.000 lectures.  No hi ha enlloc de l’Estat cap altre espai dedicat als directius públics.  És cert, però, que encara hi ha un ampli marge de millora pel que fa a la participació dels directius en aquest espai; i, en això, hi continuarem treballant. Alhora, cal continuar millorant en els aspectes tecnològics d’aquesta plataforma, per tal que faciliti i incentivi aquesta participació activa dels usuaris i la interacció, i inclogui la creació de grups de treball per àrees d’interès.

Renovem doncs, passats 5 anys, els reptes i les il·lusions amb l’EDP, us donem les gràcies pel vostre seguiment i les vostres aportacions, i us encoratgem a seguir consultant aquest espai i a participar-hi activament.

(Durant les properes setmanes publicarem articles relacionats amb la direcció pública a les administracions catalanes, en el marc del 5è aniversari de l’EDP)

Una resposta a “Espai de la direcció pública: balanç dels 5 anys i nous reptes

  1. Benvolguts,

    Com a subscriptor i lector de les comunicacions de l’Espai del Directiu Públic de l’EAPC us expresso en primer lloc el meu agraïment per la bona selecció de documents que ens proposeu. Resulta cada vegada més necessari que persones amb bon criteri professional cerquin, capturin, filtrin i difonguin els continguts de major interès. Penso honestament que l’Espai del Directiu Públic de l’EAPC ho aconsegueix.

    Comparteixo el que traspua en el post d’avui, un cert lament de manca de retorn, de debat, de participació. Serà que lamentablement, no hi estem prou avesats.

    Rebeu per aquests primers cinc anys, la meva més sincera felicitació.

Deixa un comentari