Què faríem sense els investigadors?

Imatge What why when dice representin qüestions and choices de Stuart Miles per a freedigitalphotos.net
Imatge What why when dice representin qüestions and choices de Stuart Miles per a freedigitalphotos.net

L’EAPC convoca cada any subvencions a treballs de recerca en temes de gestió i administració públiques, i molt concretament en matèries relacionades amb la innovació, la racionalització, el govern obert, el control intern i la gestió dels recursos humans. Hi poden accedir equips investigadors de centres universitaris o altres entitats dedicades a la recerca. És obligació i voluntat de l’Escola difondre aquests estudis entre els treballadors públics i crear espais de debat i reflexió sobre els temes que s’hi proposen, per tal d’apropar la investigació acadèmica a les persones que apliquen les polítiques públiques i que això serveixi per millorar-ne la qualitat.

El passat dijous 22 d’octubre es van presentar a l’EAPC els treballs adjudicataris d’un ajut de recerca de la convocatòria 2014. Aquesta presentació, que a l’Escola s’ha fet per primer cop, tenia dues clares intencions: d’una banda, fer públics els projectes subvencionats i, de l’altra, que les persones assistents i els mateixos grups poguessin plantejar preguntes, dubtes o propostes que aportessin més valor a les propostes inicials.

Els treballs que han rebut la subvenció han estat els següents:

– Polítiques locals innovadores en contextos de crisi i austeritat: experiències en els petits municipis de les comarques de Girona. Universitat de Girona (director: Joaquim Brugué, treball presentat per Macià Serra)

– La responsabilitat patrimonial de l’Administració: motiu de sobreoferta dels partenariats publicoprivats? Universitat de Barcelona (director: Daniel Albalate)

– Votacions electròniques: una eina de gestió pública per a la millora de la qualitat democràtica i la participació política. Universitat Rovira i Virgili (director: Jordi Barrat)

– Transparència, publicitat, rendició de comptes i govern obert aplicats a una Administració tributària del segle XXI. Universitat Autònoma de Barcelona (director: José Antonio Noguera)

– L’ocupació pública en context de crisi econòmica: estudi comparatiu de l’evolució de l’ocupació pública a Catalunya, Espanya i la Unió Europea. ESADE – Universitat Ramon Llull (director: Francisco Longo)

– El repte de la transparència en la gestió pública de l’urbanisme. Universitat de Girona (directora: Gemma Geis)

– Indicadors d’e-govern per al foment del creixement: com es posiciona Catalunya dins d’Europa? Universitat Oberta de Catalunya (directora: Maria Pujol).

Podeu trobar-ne els resums  en aquest enllaç.

Deixa un comentari