Valors com a gestió del lideratge – Simon Dolan

Al món actual, cada vegada més globalitzat i canviant, els líders de les organitzacions requereixen de noves competències per gestionar i dirigir persones, cada vegada més ben formades i més exigents. Aquesta tasca no és gens senzilla per a les directives i directius que han d’aconseguir motivar, inspirar i treure el millor dels treballadors perquè innovin i contribueixin a aconseguir els objectius estratègics de l’organització.

Per aconseguir això, explica el professor i CEO The Global Future of Work Foundation, Simon Dolan, és necessari que el líder conegui les seves competències, les quals han d’estar en línia amb els valors personals i amb els valors compartits de l’organització (la cultura corporativa) per ajudar a les persones, generar compromís col·lectiu i augmentar la confiança entre els membres de l’equip.

“Els valors s’han convertit en la base de la identitat organitzativa i del principi fonamental de l’estratègia de l’organització”, puntualitza el creador de la metodologia ‘Coaching per Valors’.

“Aquestes competències o habilitats de lideratge són les soft skills, les quals es poden aprendre, experimentar i posar en pràctica per arribar a ser el millor líder de l’organització”, assenyala el World Work Innovation (WWI) Advisory Board, Simon Dolan.

Però, quines són realment les soft skills?

– Motivar i reconèixer l’esforç

– Comunicar idees i influir

– Transformar grups en equips

– Plantejar i resoldre problemes

– Alliberar i gestionar energia creativa

– Desenvolupar i liderar projectes

– Manejar conflictes com a font d’aprenentatge

– Gestionar l’estrès i promocionar el benestar

– Delegar per potenciar els col·laboradors

– Gestionar valors i actuar com a coach

Valors: ADN en el comportament del lideratge

Així doncs, per sobreviure al segle XXI, les empreses han de desenvolupar una nova forma d’actuar –una nova cultura – que no té sentit sense uns valors personals de cadascun dels treballadors alineats amb la visió i missió de l’organització.

“Els valors, connectats amb l’estil del lideratge de la persona, inspiren accions i determinen el comportament de les persones”, conclou Dolan.

Simon Dolan, d’origen canadenc, compta amb més de 30 anys d’experiència professional, ha escrit més de 60 llibres sobre gestió de recursos humans, salut laboral, psicologia del treball i coaching, parla 7 idiomes i és considerat mundialment com un dels pensadors del futur especialitzat en innovació empresarial.

 

Simon Dolan
CEO The Global Future of Work Foundation

Liderant en femení al s. XXI: Soft Skills. Lideratge amb valors: el futur està a les teves mans (Barcelona, 29 de novembre de 2017, de 8.30 a 14.30 hores)

3 respostes a “Valors com a gestió del lideratge – Simon Dolan

  1. Simon, jo soc certificada com a Coach per Valors :). El teu model de treballar els valors per mi és molt potent, i de fet l’utilitzo molt en gestió de conflicte dins el meu Departament. Estic molt contenta que comencis a caminar per l’Escola

Deixa un comentari