Iniciem els treballs per a la confecció d’un diccionari de competències en innovació

Tenir identificades les competències professionals vinculades als perfils d’innovació, disposar de mecanismes formatius i d’aprenentatge de suport al seu desenvolupament, i reconèixer el perfil innovador i l’acció innovadora als efectes de carrera professional són objectius que s’ha marcat la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

Per a aconseguir-ho, -o si més no, per a donar un primer pas en aquesta direcció -, InnoGent ha impulsat conjuntament amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i la Secretaria d’Administració i Funció Pública el projecte d’elaboració d’un diccionari de competències en innovació, enteses com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en innovació que les persones despleguen en el procés de generació i implementació de noves idees per crear valor per a la societat mitjançant serveis i processos nous o millorats.

Aquest diccionari, que s’està elaborant amb la col·laboració de TecnoCampus, aportarà les bases d’un perfil innovador a l’Administració Pública i la seva concreció en accions  derivables en experiència d’aprenentatge, de manera que es pugui aconseguir incorporar coneixements, habilitats i actituds innovadores en els treballadors i treballadores del sector públic.

Els treball de confecció d’aquest diccionari, que han començat aquest mes d’octubre i s’allargaran duran tot aquest darrer trimestre de l’any, incorporen una visió participada que combinarà diferents fonts i tècniques al llarg d’un procés seqüencial i creixent d’aportació d’opinions i visions per part de persones amb discurs i perfils d’interès pel projecte. En aquest sentit, a les accions inicials de recerca i benchmarking, s’hi afegiran una desena d’entrevistes a persones vinculades a la institució de marcat perfil en innovació, amb una dinàmica de grup centrada en un grup de 20 persones. Finalment, la participació s’obrirà a més d’un centenar de persones que contribuiran a la validació de l’arquitectura conceptual resultant del procés.

Amb la redacció final del diccionari, estarem en condicions  d’iniciar la concreció d’un itinerari formatiu i d’aprenentatge que combini fórmules per al desenvolupament d’aspectes essencials de la competència en innovació, amb la valoració d’aspectes mesurables en l’execució efectiva de la competència en el marc professional.

Tot això sense oblidar que la voluntat final que hi ha darrera l’impuls del diccionari és disposar d’un certificat acreditatiu de la competència en innovació.

5 respostes a “Iniciem els treballs per a la confecció d’un diccionari de competències en innovació

 1. Bon dia! Em sobta que en la confecció d’aquest diccionari no hi participi el TERMCAT, Centre de Terminologia de la Generalitat, que es dedica, entre altres, a elaborar diccionaris terminològics en llengua catalana.

  • Bon dia,
   El motiu pel qual no es fa amb TERMCAT és únicament perquè no es tracta d’un diccionari terminològic sinó de competències, habilitats, etc.
   Salutacions,
   EAPC

Deixa un comentari