Fent créixer la Comunitat de jammers, resum de la 2a trobada

Cartell Taller Comunitat BCN GOV JAM: Posem en marxa la comunitat, Desembre 2018L’Escola d’Administració Pública de Catalunya ha estat en els darrers anys la seu de la Barcelona GovJam, un esdeveniment sobre disseny de serveis públics organitzat per l’estudi de disseny de serveis We Question Our Project en el marc de la Global GovJam, on cada any han participat alhora altres 30 a 50 ciutats arreu del món.

Un dels valors que s’han anat generant en tots aquests anys de l’esdeveniment ha estat la creació, informal, d’una comunitat de persones, majoritàriament treballadors i treballadores del sector públic de Catalunya, que mogudes per les “ganes de més innovació”, han insistit en cada edició, en la necessitat de seguir en contacte per continuar compartint, aprenent i explorant, més enllà de l’esdeveniment de 48 hores–– Barcelona Govjam.  Arran d’això el 2017 i el 2018 s’han dut a terme algunes activitats que giren al voltant d’aquesta idea: crear la Comunitat de la Barcelona GovJam. La primera de les activitats va ser el 2017 amb la celebració de la 1a Trobada anual que donava inici a l’embrió de la pròpia comunitat, en aquella sessió es va establir, amb les persones participants, com havia de ser aquesta comunitat.

El 2018 es van dur a terme dues accions més, per una banda la 1a Trobada territorial de Jammers amb l’objectiu de descentralitzar el concepte d’innovació a través de la co-creació de serveis públics, aquesta trobada va ser a l’estiu i es va fer a Reus, va ser l’oportunitat que els membres de la comunitat s’estrenessin com a dinamitzadors-mentors d’una activitat formativa de co-creació de serveis públics i l’oportunitat d’incrementar la xarxa de persones, especialment a les administracions del Camp de Tarragona.

A finals de 2018 es va fer la 2a trobada que va servir per seguir definint el futur de la Comunitat.  La sessió va començar amb un Open Space (si no sabeu el que és ho podeu aprendre a l’article de la 1a trobada a aquest mateix blog) i en aquesta primera part es van tractar algunes propostes que els propis participants van voler presentar sobre innovació i co-creació de serveis públics.

Les propostes presentades d’allò més interessants, van ser variades,  tant de continguts com d’organitzacions que van fer les seves presentacions, en aquest sentit van fer aportacions personal de la Universitat Politècnica de Catalunya, Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona, entre d’altres.

Les temàtiques presentades van girar al voltant de la motivació de les persones innovadores a les administracions públiques a través de la seva visibilització en el marc de l’organització, el marc de competències dels innovadors públics, les possibilitats de canvi de les organitzacions des de la base, etc.  Podeu veure el detall de les propostes presentades al recull que trobeu a continuació, on també podeu veure les propostes presentades a la trobada de l’any 2017 (i també podeu fer-ne els vostres comentaris i recolzar les que més us agradin)

Made with Padlet

La segona part de la sessió va servir per seguir definint aspectes de la comunitat: participació en projectes “reals” de disseny de serveis en l’Administració pública,  el rol dels membres i de l’EAPC en aquesta comunitat…però també per establir eines de relació i col·laboració en el marc de la Comunitat, perspectives de present i futur, i moltes altres coses que podreu llegir en properes setmanes a aquest mateix espai, per ara només us avancem dues eines de treball col·laboratiu: Slack i MeetUp….teniu curiositat? no deixeu de llegir l’article que us tenim preparat per d’aquí uns dies….

Deixa un comentari